Zoenen is leuk en lekker. Maar wist jij dat het ook goed is voor je relatie, je uiterlijk en je gezondheid? Nee? Deze weetjes geven je nog meer reden om zo vaak als je maar kunt te zoenen.

1.Het is gezond.

Tongzoenen is gezond. Tijdens een tongzoen wissel je bacteriën met je partner uit die ervoor zorgen dat jullie minder snel ziektes aan elkaar door zullen geven. Kortom, tongzoenen is goed voor je immuunsysteem. En natuurlijk erg lekker.

2.Je wordt er gelukkig van.

Tijdens het zoenen sturen de zenuwen in je lippen en tong een seintje naar je hersenen. Als reactie hierop maken je hersenen endorfine en dopamine aan; de stofjes die voor een gevoel van geluk en genot zorgen.

3.The happy few komen ervan klaar.

Je lippen zijn 100 x gevoeliger dan je vingertoppen. Het is zeldzaam, maar het verklaart wel een beetje waarom er vrouwen zijn die alleen al door een lekkere zoenpartij klaar kunnen komen.

4.Het werkt stressverlagend.

Een kwartier zoenen of elkaars hand vasthouden vermindert de hoeveelheid cortisol in je bloed. Cortisol is het stresshormoon. Hoe langer mensen samen zijn, hoe meer het cortisolgehalte afneemt door zoenen.

5.Je krijgt er een strakke huid van.

Tijdens zoenen gebruik je veel aangezichtsspieren, waardoor zoenen goed is voor een strakke gezichtshuid. Zeg nu zelf, zoenen is toch een stuk leuker en voordeliger dan al die anti-rimpelcrèmes!

6.Je wordt er opgewonden van.

Door gepassioneerd zoenen stijgt je bloeddruk en gaat je hart sneller kloppen. Wat is hier het voordeel van? Je raakt er sneller opgewonden door waardoor je ook makkelijker een orgasme krijgt.

7.Je krijgt meer zelfvertrouwen.

Door het vrijkomen van het hormoon serotonine na het zoenen krijg je meer zelfvertrouwen. Kom maar op!

8.Je hebt geen hooikoortstabletjes meer nodig.

In 2006 hebben Japanse wetenschappers ontdekt dat zoenen werkt tegen hooikoorts. Een halfuur durende kus zou de histamine, wat hooikoorts veroorzaakt, verminderen en daardoor de hooikoortsverschijnselen doen afnemen.

9.Het is een goede workout.

Met 1 minuut tongzoenen verbrand je 26 kilocalorieën. Dit betekent dat je met een half uur zoenen die pizza weer hebt verbrand. Waarom zou je nog naar de sportschool gaan?