Wanneer je iemand net kent, gooi je alles in de strijd. Je mooiste kleding. Een verleidelijke lach. Of je nu moe bent of niet je gaat er op uit. Je hebt een leuke avond (nacht/ochtend/middag). Dat er ook andere dingen zijn die je eigenlijk zou moeten doen, komt niet eens in je hoofd op. Je geniet van de date en van elkaar. Je gedachten en gevoelens over die leuke tijd samen rijzen de pan uit. Dat is verliefdheid. Heerlijk he?!

Alles gaat vanzelf, dus het zit goed.
En dan ben je even verder. Het is ondertussen allemaal wat gewoner. Je bent gek op die ander. Dat wel! Je woont misschien samen of bent getrouwd. Maar die moeite van toen je elkaar net kende, doe je nooit meer. Je gaat maar door met het gewone leven en neemt elkaar en de relatie daarbij eigenlijk een beetje voor lief. Het is leuk en goed, dus dat zal het in de toekomst ook nog wel zijn. Jullie zijn voor elkaar bestemd. Jullie zullen nooit problemen krijgen of uit elkaar gaan, zoals wel het geval was bij je broer/buurvrouw/collega. Bij jullie zit het goed. Alles gaat vanzelf.

Het leven is geen sprookje.
Sorry dat ik het zeg. Je steekt je koppie in het zand. Het echte leven is niet altijd makkelijk en zoals in sprookjes. In het echte leven kan je nog zo gek op elkaar zijn, maar ook dan krijg je te maken met moeilijke dingen. En het verslappen van de aandacht voor elkaar ligt ook op de loer. Het leven biedt zoveel verleidingen, waarin je je gemakkelijk kunt verliezen. Hoe kan je nou waarderen en vooral zien hoe fantastisch jij het al hebt als je er geen aandacht aan besteed? Als je je er niet op focust? Als je je er niet af en toe helemaal en compleet door uit je sokken laat blazen? Hoe kunnen jullie de stevige basis van jullie leven blijven, als jullie er niet aan bouwen?

Haal alles uit de kast.
De manier om je verbonden te blijven voelen met elkaar, om steeds te blijven zien hoe leuk die ander is, om jullie liefde de basis van jullie leven te laten blijven is…….daten. Dat waren aan het begin van de relatie de momenten waarop jullie je in elkaar konden verliezen. Waarop jullie volkomen in elkaar opgingen. Momenten waarin jullie elkaar beter leerden kennen en bevestigd zagen wat jullie zo bijzonder aan de ander vonden. Waarom zou je niet nog steeds dat soort momenten in je leven willen? Haal alles uit de kast, maak het een prioriteit en geniet van elkaar zoals jullie deden toen jullie pas net samen waren.