Ik hoor je al denken. ‘Wat is integrale therapie nu weer?’ Het is niets raars of iets nieuws. Het is gewoon een chique term voor het gebruik van verschillende methodes afgestemd op wat voor jou het beste werkt.

Holistische visie


Ik ga ervan uit dat het lichaam, de ziel en de geest met elkaar verbonden zijn. Heeft 1 van die 3 het moeilijk dan springen de andere 2 bij om te ondersteunen. Gebeurt dit een hele korte periode dan is er niet veel aan de hand. Duurt dit langer dan veroorzaakt dit klachten. En niet altijd uit die klacht zich dan op dat vlak dat het in eerste instantie moeilijk had. Door de compensatie van 1 van de andere 2 kan de klacht zich ook op dat gebied laten zien. Ook hier is weer een chique term voor: Holistische visie.

Meer dan alleen de klacht


Simpel gezegd komt het er dus op neer dat ik niet alleen naar je klacht kijk, maar naar wie jij bent als compleet peroon. Wie ben jij? Wat wil jij? Hoe gedraag en voel je je? En vanuit dat vertrekpunt zoeken we de juiste methode(s) voor jou om weer je gelukkige en fitte ik te worden. Je bent immers meer dan alleen de klacht.

Niet alleen het gevolg, ook de oorzaak


Afhankelijk van wie je bent en of je tegen psychische, lichamelijke, relationele etc. problemen aanloopt, gaan we aan de slag met massage, energetische behandelingen, haptonomie of bijvoorbeeld coaching. Integrale therapie is een effectieve methode, omdat niet alleen het gevolg (de klacht) maar ook de oorzaak wordt aangepakt.