Misschien ben je al een tijdje vrijgezel en zou je wel weer een leuke partner tegen willen komen. Of misschien heb je pas nog een relatie gehad, maar bleek dat alweer een grote teleurstelling te zijn. Wat jouw situatie ook is, je bent niet de enige die op zoek is naar liefde. Iedereen heeft wel eens behoefte aan een knuffel, iemand om de dag mee te bespreken of lekker tegenaan te kruipen in bed. Dat die ene persoon nog geen deel is van jouw leven heeft er niets mee te maken dat jij niet leuk genoeg bent! Soms is het gewoon moeilijk om de juiste persoon tegen het lijf te lopen. Gelukkig wordt het met deze tips gemakkelijker!

Vertrouw op je gevoel.

Iedereen heeft een lijstje met hoe zijn of haar perfecte partner moet zijn. Aantrekkelijk, donker haar, een goede baan, 95% van de tijd vrolijk, attent, liefdevol, creatief, sociaal, een beest in bed etc. In je hoofd is een persoon met deze kenmerken perfect en leven jullie nog lang en gelukkig. Natuurlijk is het goed om voor jezelf op een rijtje te hebben wat voor jou belangrijk is in een relatie. Maar wanneer je bij iedereen die je tegenkomt dit lijstje erbij pakt om te kijken of je iemand wel wilt leren kennen, dan geef je anderen en jezelf geen kans om echt te ontdekken of jullie bij elkaar passen. En weet je wat? Donker haar is echt geen garantie dat jij je op je gemakt voelt bij die ander. Die goede baan is een meevaller, maar wie zegt dat die baan er volgend jaar ook nog is? Ontmoet iemand en ga op je gevoel af. Voel je je fijn bij die ander? Voel je je leuk? Voel je je tot iemand aangetrokken? Laat jouw gevoel de belangrijkste reden zijn om iemand wel of niet te leren kennen.

Ontmoet mensen.

Wat is in het echte leven de kans dat jij in je pyjama met een zak chips op de bank tv zit te kijken en jouw ware ineens voor de deur staat? Ik kan je vertellen dat die kans heel heel heel heel klein is! Denk eens na over op welke plekken jij nieuwe mensen kunt ontmoeten. Wat vind jij leuk om te doen? Als je dat in groepsverband gaat doen zou je dan een leuk iemand kunnen tegenkomen? Ga je naar verjaardagen van vrienden en familie waar ook mensen zijn die jij nog niet kent? Ga je naar borrels op je werk? Zou internetdaten of een single reis iets voor je zijn? Wanneer je in je leven momenten creëert waarop je nieuwe mensen kan ontmoeten, zal je je kans op het tegenkomen van die leuke ander ook vergroten.

Wees niet wanhopig.

Net zei ik dat je je niet te erg vast moet klampen aan je eisenlijstje. En dat is ook zo. Ook iemand die niet helemaal perfect is volgens je lijstje kan jouw hart sneller laten kloppen. Maar dit betekent natuurlijk niet dat je zomaar met iedereen in een relatie moet stappen. Soms wil je zo graag een relatie dat de verleiding groot is om bij iemand te denken: ‘Eigenlijk vind ik je saai, maar je bent wel heel lief voor me dus laten we het proberen’. Of: ‘Je hebt alleen tijd voor me wanneer het jou uitkomt, maar als we elkaar zien is het echt heel leuk. Je gaat vast wel meer rekening met mij houden in de toekomst.’ Ik kan je vertellen dat wanneer je zoiets al denkt aan het begin van een relatie dat het niets gaat worden. Je weet eigenlijk al dat de ander je niet geeft wat jij nodig hebt. Deze irritatie zal alleen maar groter worden. Juist aan het begin van een relatie, wanneer jullie verliefd zijn en elkaar door een roze bril zien, moet alles leuk zijn en kloppen. Wanneer dit niet zo is, zoek dan verder. Deze ander is het niet voor jou. Klamp je niet aan iemand vast alleen omdat je zo graag een relatie wilt.

Ontdek jouw relatiepatronen.

Een relatie heb je minimaal met zijn tweeën. Jij bent dus ook zelf verantwoordelijk voor hoe jouw relaties verlopen. Lukt het je steeds niet om een fijne, vertrouwde en leuke relatie op te bouwen met iemand? Neem je relaties en je eigen gedrag in een relatie dan eens onder de loep. Misschien trek je onbewust door jouw gedrag wel steeds dezelfde soort partners aan. Partners die jou niet geven of kunnen bieden wat jij graag zou willen en wat jij verdient. Of zou het zo kunnen zijn dat jij door jouw gedrag in je relatie en tegenover je partner juist (onbewust) die vervelende of irritante reactie van de ander (expres) uitlokt? Zie jij overeenkomsten in hoe jouw exen zich gedroegen of hoe je relaties verliepen? Waarschijnlijk is het dan een patroon en geen toeval of pech. Het is moeilijk, maar kijk eens kritisch naar jezelf. Hoe kan jij je oude patronen veranderen om jouw kans op een mooi liefdesleven te vergroten?