Jezelf aanraken kan een echte oppepper zijn voor jouw avonturen tussen de lakens. Je leert jezelf beter kennen, waardoor jij meer kunt genieten. En door de hormonen die vrijkomen, krijg je van vrijen zin om te vrijen. Of je het nu met jezelf doet of met je partner. Jezelf bevredigen en vrijen zijn daarom in de meeste gevallen een echte aanraden voor een leuk liefdesleven. Maar niet voor iedere vrouw! Soms kan jezelf aanraken of gaan vrijen met je partner er juist voor zorgen dat je minder zin krijgt in een vrijpartij.

Werkt het wel of niet voor jou?

Zoals ik al zei kan vrijen ervoor zorgen dat jouw hormonen opgang komen en jij meer zin krijgt. En door zelfbevrediging weet jij beter wat je lekker vindt en waardoor het vrijen voor jou leuker en bevredigender wordt. Maar dit is niet altijd het geval. Vooral niet als je al langere tijd geen zin hebt om te vrijen. In die periode probeer je vanalles. Je voelt je onzeker en schuldig naar je partner. Jij wilt uit alle macht gewoon weer zin hebben en genieten. Dus wat doe je? Je zet jezelf ertoe aan om op de avances van je partner in te gaan. Misschien ben je zelfs wel een zelfbevredigingstraining gaan doen. Want ja, jezelf aanraken is toch de manier om meer zin te krijgen. Maar niet voor jou. Jij bent je al die tijd aan het dwingen geweest om te gaan (genieten van het) vrijen. Jij bent jezelf en het plezier van vrijen uit het oog verloren. Doordat jij moest van jezelf zie jij de leuke en lekkere kanten van het vrijen niet meer. In plaats van dat jij dus meer zin krijgt, ga je er juist steeds meer tegenop zien en er misschien zelfs een weerstand of afkeer voor voelen.

Waar krijg jij dan wel meer zin van?

Dit betekent niet dat er voor jou geen hoop meer is. Dat jij de rest van je leven door moet zonder een lekkere vrijpartij. Maar het betekent wel dat er voor jou een betere manier is als jij meer zin wilt krijgen om met je partner tussen de lakens te duiken. Wat zou jij dan kunnen doen? Even een paar stappen terug nemen! Dichterbij jezelf komen en naar jezelf luisteren. Wat betekent vrijen voor jou? Op welke manier is het voor jou belangrijk? Welke voldoening en beloning haal jij uit het vrijen? Waarom zou jij (niet je partner of de mensen uit je omgeving) willen vrijen? Hoe kan jij gaan vrijen, zodat jij ook weer die voldoening en beloning gaat voelen? Wat zorgt ervoor dat jij meer zin krijgt? Wat zorgt er voor dat jij juist geen zin kunt maken? Als jij dit heel goed voor jezelf weet, pas dan kan jij gaan vrijen, omdat je wilt vrijen. Alleen dan vrij jij, omdat je het ook leuk vindt. En dan zou je weer kunnen gaan vrijen om de zin en het genot een extra handje te helpen.