Je zult alleen een goed seksleven hebben wanneer je jezelf toestaat om van seks te genieten. Heb je hier wel eens over nagedacht? Vind je dit logisch? Ben je je bewust wat dit echt voor jouw genot kan betekenen? Niemand wordt geboren met een bepaalde houding ten opzichte van seks. Je leert dit aan. Je ouders, leraren, vriendinnen, (ex)vriendjes en de media geven allemaal een bepaald beeld van hoe seks hoort te zijn. Jij draagt deze berichten (on)bewust met je mee en vormt hiermee jouw seksleven. De normen en waarden die anderen jou mee hebben gegeven, bepalen jouw gedrag en gevoel tussen de lakens. Soms is dat goed, maar sommige van deze beeldvormers kunnen ook echte genotsaboteurs zijn. Hebben deze saboteurs ook een plaats in jouw liefdesleven? Herken je je in deze 3 saboteurs?

1. Je (ex)vriend.
Een (ex)vriend kan veel invloed hebben op hoe jij je tussen de lakens gedraagt en voelt. Als jouw (ex)partner zei dat je nooit zin had, niet goed in bed was of vanalles had aan te merken op je uiterlijk, dan zal je niet enthousiast zijn om weer met iemand anders het bed in te duiken. Jouw (ex) vriend is in dit geval voor jou een echte genotsaboteur. Je bent zo onzeker geworden dat je niet meer durft en kunt genieten.

2. De media.
Over het algemeen geven boeken en films geen realistisch beeld van seks. Zelfs stellen die hun seksleven een 10 geven, moeten toegeven dat ze niet altijd klaarkomen, dat er soms wat afgeklungeld wordt en dat er keren zijn die echt niet zo bijzonder zijn. Vergelijk jouw avonturen tussen de lakens dan ook niet met jouw favoriete film, serie of boek. De personages zijn net zo echt als een paarse eenhoorn.

3. Je ouders.
Als je aan seks denkt denk je waarschijnlijk niet gelijk aan je ouders. Ok, je weet dat ze waarschijnlijk seks hebben gehad anders was je er niet geweest maar veel meer wil je misschien ook niet weten. Jouw ouders zijn wel van kleins af aan jouw voorbeeld en richtlijn geweest. Hoe zij met elkaar en met jou omgingen en hoe zij over seks praatten is jouw seksuele basis. Hadden zij een sterke mening of duidelijk gedrag? Bijvoorbeeld dat zelfbevrediging vies is? Dat het hoerig is om met iemand in bed te kruipen als je geen relatie hebt? Dat je er altijd voor zorgt dat niemand je naakt ziet, want niemand zit daarop te wachten? Dan kan jij er zeker van zijn dat zij er op een bepaalde manier altijd bij zijn wanneer jij met iemand tussen de lakens duikt.

Een keer stil staan bij wie jouw genotsaboteurs zijn, kan jou helpen om meer te gaan genieten tussen de lakens. Pas als je weet wie/wat jouw tegenhoudt kan je ervoor kiezen om afstand te nemen van die mening. En doe dat ook. Het is jouw liefdesleven. Jij mag doen en laten wat goed is voor jou.